Translate

martes, 15 de diciembre de 2015

Guiso de calamar


O QUE PRECISO: Para 3 persoas .

-400 grs de calamares
-4 tomates maduros (tamaño mediano).
-1 taza de guisantes.
-1 taza de aceitunas sin oso.
-3 patacas.
-4 dentes de allo.
-1 folla de laurel.
-Viño branco (1 copa).
-Sal e pimenta.
-Aceite de oliva.

COMO O FAGO:

-Limpo os calamares e pelo os tomates.
-Nunha cazola poño un chorro de aceite de oliva, os tomates troceados e os dentes de allo troceados.
-Cando esté un pouco feito (unhos minutos) añado os calamares e salpimento.
-Deixase facer a lume medio unhos 30 minutos.
-Añado o viño branco e deixo q evapore.
(Pódese añadir azafrán se se desexa, pero non é preciso xa que ó levar tomate xa ten color).
-Añado as patacas, os guisantes e as olivas.
(Eu cocín un pouco noutra cazola as patacas para que lle leve menos tempo).
-Cubrimos con auga (quente).
-Deixar cocer hasta que as patacas estén feitas.


Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario