Fai uns días tiña ganas de ovos recheos como os que facía miña nai fai anos (fai moitísimo que non os fai!).
Puxenme á labor e non me saíron nada mal.
É unha receita sinxela que se pode modificar ó gusto de cada un.
O QUE PRECISO: (Para dúas persoas)
-4 ovos.
-Unha lata de atún en aceite de oliva.
-Un pimento morrón.
-Maionesa ou similar (salsa fina).
-Sal.
-Aceitunas recheas de anchoa.
-Leituga.
COMO O FAGO:
Cócense os ovos (uns 10 minutos).
Despois de pelar os ovos cortanse pola metade.
Valeirolles as xemas e desmenúzoas nun recipiente axeitado. Reservo unha xema para o final.
Bótolles o atún desmenuzado, pimiento morrón en pedaciños mui pequenos e sal ó gusto.
Despois poño a maionesa, tamén ó gusto. Unhas duas cucharadas sopeiras.
Nunha fonte poño unha base de leituga, cortada ó gusto.
Asento as claras que tiña cortadas en metades (se é necesario cortar un pouco na base para que non se tambaleen).
Relleno coa mezcla que fixera anteriormente.
Encima poño unha pizca de maionesa (mui pouca); tamén un ou dous pedaciños de pimento morrón; e unha oliva rechea de aceituna en cada medio ovo.
Para rematar, raio a xema que reservara por enriba.
Xa están listos!
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario