É mui popular para acompañar ó puré de patacas e tamén a pratos a base de carne de porco, polo, cordeiro, pavo, terneira, etc.
O segredo dun bo gravy está en usar tódolos jugos do asado.
O que preciso:
-As verduras que puxemos antes de leito no asado.
(Primeiro, na fonte do forno, facemos unha cama de verduras. Poñemos: chorriño pequeno de aceite de oliva, cebola, zanahoria, puerro, os dentes de allo e 3 rodaxas de puerro e 2 ou tres champiñóns en trozos. Encima poñeremos a carne salpimentada e todo esto asarémolo no forno.)
-Os jugos que soltou a carne do asado (Puido ser polo, porco, becerro, etc).
-Un chorro de viño branco.
-1 cucharada de fariña.
-1/2 lt de auga e 1 pastilla de caldo de polo (ou 1/2 lt de caldo de polo caseiro).
Como o fago:
-Do asado teremos unha cama de verduras e os jugos da mesma.
- Quitamos o 90% da grasa da bandexa do forno con axuda de unha culler.
(Se ten pouca quitaremos menos).
-Esmagar as verduras da fonte do asado (o mais fácil é usar un esmagador de patacas).
-Botar mais jugos da carne, se este soltou mais.
-Disolver a pastilla de caldo en 1/2 litro de auga quente (un vaso cheo).
(Se temos caldo de polo ou de carne xa non precisamos a pastilla)
-Añadir 1 cucharada sopeira de fariña e remover (que se faga un pouco).
-Añadir un chorro de viño branco e seguir removendo. Deixar que evapore o alcohol.
-Añadir o caldo de carne (1/2 lt). Seguir removendo.
-Deixar unhos minutos hasta ebullición (hasta que espesa un pouco).
-Unha vez feito esto, pasamos por un colador e xa obtemos o noso GRAVY.
Despois, na mesa, cada un botará por enriba a cantidade de gravy que queira.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario