É a mais saborosa de tódalas que probei.
-1 Kg. de moras.
-500 gramos de azúcre.
-Zume de medio limón.
COMO O FAGO:
-Lavar ben as moras e escurrir.
-Poñer nun bol e añadir o azúcre e o
zume de limón.
-Deixar macerar 2 horas (ou podes
deixalas toda a noite no frigorífico).
-Triturar un pouco coa batidora e
colar para retirar as pepitas. (Este paso é opcional. Tamén hai quen cola a
mermelada dende que está feita).
-Poñer a lume lento unha media hora
ou cuarenta minutos (xa se vai vendo a textura). Ir retirando a espuma que
faga.
-Cando a mermelada esté feita rechear
os tarros de cristal previamente esterilizados. É importante enchelos hasta
arriba de todo.
(Ver entrada neste blog sobre como
esterilizar botes de conserva).
-Pechar os botes.
-Logo temos dúas opcións:
Opción 1: Poñelos boca abaixo e
deixalos así toda a noite.
Opción 2: Poñelos a baño maría unhos
30 minutos dende que a auga ferve. Con esta opción temos a seguridade de que a
mermelada se conservará moito tempo (1 ou 2 anos).
OPCIÓN DE CONSUMO:
Non solo a podedes tomar nas típicas tostadas do almorzo, probade con:
Galletitas saladas tipo "crackers", con queixo de untar e mermelada de moras. Delicioso!!
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario