Translate

miércoles, 26 de agosto de 2015

Pastel de peixe e gambas.



Riquísimo para tomar frío con pan tostado e salsa rosa.
Eu sigo a receita de Carlos Arguiñano e sae mui ben. É faino con cabracho, peixe habitual no País Vasco, pero eu utilizo o peixe que teña nese momento, e gústame mezclar varios tipos.
Como é pra consumir frío permíteche preparalo o día anterior.

O QUE PRECISO: (Según a receita de Arguiñano estas cantidades serían para 2 persoas, pero chega para mais.)

-1/4 Kg de peixe (salmón, mero, merluza…). Podemos poñer varios tipos.
(Eu nesta ocasión utilicei unha rodaxa de salmón e un filete de bacalao fresco).
-6 gambóns pelados.
-4 ovos.
-1/2 zanahoria.
-1/2 puerro.
-125 ml de nata líquida.
-125 ml de salsa de tomate.
-Sal.
-Pimenta.
-Noz moscada (opcional).
-Unha pizca de mantequilla (para untar o molde).
-Pan raiado (para o molde).
-Folla de perexil (opcional para decorar).

COMO O FAGO:

-Cocer o peixe e as gambas co puerro a zanahoria e unha pizca de sal. Podes poñer unha folliña pequena de loureiro. (10-15’ dependendo do tipo de peixe).

-Retirar a pel e espiñas do peixe. Desmenuzar e reservar.


-Picar a zanahoria e o puerro.


-Batir os ovos.



-Añadir a nata, a salsa de tomate, o peixe desmenuzado e as gambas cortadas pola metade (ou en tres pedaciños se son gambóns ). Añadir tamén o puerro e a zanahoria en pedaciños pequenos.



-Añadir sal e pimenta moida, unha pizca de noz moscada e mezclar.





(IMPORTANTE: Se che gusta unha textura parecida a un paté pasalle a batidora á mezcla; a min gústame atopar cachiños de peixe. Tamén podes reservar unha parte de peixe e o resto batir).

-Untar un molde con mantequilla e pan raiado.



-Poñer a mezcla no molde.

-Cocer a baño maría no forno previamente prequentado (1 hora a 190º).


-Pinchar con unha agulla de calcetar; se sae limpa xa está feito.


-Deixar enfriar e desmoldar. Cortar porcións. Decorar cunha folla de perexil.
-Servir nun leito de leituga.



ACOMPAÑAMENTO:

A min gústame con SALSA ROSA, pero pódese utilizar maionesa ou outra salsa.
Tostas de pan (as que mais nos gusten).

OUTRAS ACLARACIÓNS:

BAÑO MARÍA: Consiste en introducir o molde do pastel en outro molde con auga.

SALSA ROSA FÁCIL:

Mezclar maionesa, kétchup, chorro de brandi e chorro de zumo de laranxa (opcional). Ir probando.





Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario