O QUE PRECISO: (Para 2 persoas)
2 Racións de raia (xa a venden limpa e troceada)
1 cebola pequeña
100 grs de guisantes (utilizo conxelados).
Allo (3 dentes)
1 cuchara café de pimentón dulce
1 folla de loureiro
Aceite de oliva
Sal
COMO O FAGO:
Corto a raia en pedazos ó gusto.
Poñolle sal gorda 1 hora antes de cociñala.
Nunha cazola poño auga e poño a cocer as patacas cortadas en
pedazos ó gusto e a cebola (pódese poner enteira ou troceada; eu poñoa enteira
porque non me gusta atopala despois). Eu tamén engado unha pizca de pimentón
dulce e unha folla de laurel.
Deixamos cocer unhos 8 minutos.
Añado os guisantes.
Añadir sal.
Ós 4 ou 5 minutos botar os guisantes añado a raia (previamente laveina en auga
fría para quitar o exceso de sal).
(Ainda que falo de minutos, comprobar se as patacas están
cocidas).
Deixar que se faga (5-7 minutos).
Mentras tanto fago a allada.
Cando o peixe esté feito escurrir a auga da cazola e botar a
allada por enriba.
Xa está.
ALLADA OU REFRITO:
Nunha sartén poño abundante aceite de oliva cos dentes de
allo troceados.
Cando vemos que toman color (sen deixar que se queimen)
retirar do lume e deixar un momento para que non se queime o pimento cando o
botemos.
Añadir unha cucharada de pimentón e remover.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario