Translate

sábado, 30 de abril de 2016

RAIA Á GALEGA con chícharos




O QUE PRECISO: (Para 2 persoas)


2 Racións de raia (xa a venden limpa e troceada)

3 Patacas medianas

1 cebola pequeña

100 grs de guisantes (utilizo conxelados).

Allo (3 dentes)

1 cuchara café de pimentón dulce

1 folla de loureiro

Aceite de oliva

Sal


COMO O FAGO:

Corto a raia en pedazos ó gusto.



Poñolle sal gorda 1 hora antes de cociñala.

Nunha cazola poño auga e poño a cocer as patacas cortadas en pedazos ó gusto e a cebola (pódese poner enteira ou troceada; eu poñoa enteira porque non me gusta atopala despois). Eu tamén engado unha pizca de pimentón dulce e unha folla de laurel.


Deixamos cocer unhos 8 minutos.

Añado os guisantes.


Añadir sal.

Ós 4 ou 5 minutos botar os guisantes añado a raia (previamente laveina en auga fría para quitar o exceso de sal).

(Ainda que falo de minutos, comprobar se as patacas están cocidas).




Deixar que se faga (5-7 minutos).

Mentras tanto fago a allada.

Cando o peixe esté feito escurrir a auga da cazola e botar a allada por enriba.



 Xa está.


ALLADA OU REFRITO:

Nunha sartén poño abundante aceite de oliva cos dentes de allo troceados.


Cando vemos que toman color (sen deixar que se queimen) retirar do lume e deixar un momento para que non se queime o pimento cando o botemos.
Añadir unha cucharada de pimentón e remover.








Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario