O QUE PRECISO: (chega para 4 persoas)
PARA AS ALBÓNDIGAS:
½ Cebola
1 Dente de
allo
Carne picada
(mezcla porco e tenreira): 500 grs
1 Ovo
Pan raiado
Fariña
Sal e pementa
PARA A
SALSA:
1 Cebola
1 Dente de
Allo
Puerro
1 Zanahoria
Viño branco
Aceite oliva
Caldo de polo
(2 vasos)
1 lata de
tomate troceado (ou 2 tomates naturais)
COMO O FAGO:
Comezo coas albóndigas:
-Pico mui ben a cebola e o allo (podo utilizar un picador
eléctrico) e añado á carne picada.
-Añado tamén sal, pimenta, 1 ovo batido e 2 ou 3 cucharadas
de pan raiado.
-Mezclo ben.
-Unto unha fonte con aceite.
-Fago as bolas e deixo na fonte mentras fago a salsa.
A salsa:
-Picar cebola, allo, puerro e zanahoria.
-Poñer nunha tarteira un chorro de aceite de oliva.
-Rehogar a cebola e o allo, o puerro e a zanahoria.
-Añadir un chorro de viño branco.
-Deixar facer 5-10 minutos.
-Añadir tomate troceado (pode ser natural, de lata, etc).
-Deixar que se faga, sen que se pegue, unhos 30 minutos,
añadindo caldo de polo.
(Se non se queren atopar os cachiños pódese triturar a mezcla).
-Mentras se fai paso as albóndigas por fariña e frítoas en un
pouco aceite de oliva.
-Unha vez fritidas pásoas a un prato con papel absorvente.
-Añado á salsa de tomato e deixo que se mezclen unhos 10-15
minutos, con cuidado ó remover para que non se rompan.
(Tamén se pode añadir perexil picado, opcional.)
-Apago o lume e deixo repousar unhos minutos.
ACOMPAÑAMENTO: Podemos acompañar con patacas fritidas, patacas
cocidas, arroz basmati, etc.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario