Translate

miércoles, 25 de febrero de 2015

Tarta de queixo. (Ó forno)

Creo que esta é a receta mais sinxela que coñezo. ¡Vamos, que a pode facer calquera!! Hasta a min me sae. A min gústame mais este tipo de tarta de queixo que as que non precisan forno, pero eso é pra gustos.
Probade a facela e a ver que vos parece.

O que preciso:
-1 tarrina de queixo tipo philadelphia.
-3 ovos.
-3 iogures naturales.
-1 medida de iogur de fariña.
-1 medida de iogur de azúcar. (A cantidade de azúcar pódese variar en función de se che gusta mui dulce ou pouco dulce).

-Pasas de corinto (opcional).

Aclaración:
Podemos utilizar en vez de 3 iogures, 1 iogur e 1 brik pequeno de nata.
Tamén se pode facer con outros tipos de queixo (quesitos ou incluso queixo fresco).


Como o fago:
Mezclar tódolos ingredientes e batir coa batidora.
Untar molde con mantequilla e espolvorear con fariña (como se fai con calquera outra cousa para que non se pegue) e botar a mezcla anterior.

Se queremos podemos añadir unhas pasas de corinto (neste caso deberiamolas ter antes un ratiño nalgún líquido tipo viño oporto, ou o que nos guste).

Podes facela nun molde grande, de unhos 24 cms (se é desmontable millor); ou en varios individuales.
Meter no forno prequentado a 180º unos 35-40 minutos.

(Se pinchas coa agulla de calcetar -método de miña nai- e sae limpa é que xa está).
Se se vos agrieta pola parte de arriba, (o que me suele pasar a min!) seguramente é que a temperatura do forno está mui alta.



Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario