Este é un paso previo ó embotado para conserva
(para reducir ó máximo a posible presenza de microbios e bacterias).
-Primeiro elexir os botes adecuados (máis
grandes, máis pequeños) según o que vaiamos
envasar.
-Lavar ben os botes e as tapas.
-Ferver botes e tapas nunha cazola, ben
cubertos de auga, unhos 20 minutos.
(recomendase poner na base un paño doblado
para que non choquen entre eles e rompan, ainda que eu non sempre o fago).
-Deixar enfriar boca abaixo sobre papel de cociña.
-Deixar enfriar boca abaixo sobre papel de cociña.
NOTA:
Hai outras formas de esterilizar: no
microondas, ou simplemente lavando os botes no lavavaixelas, pero eu prefiero
este método tradicional.
EMBOTAR
A CONSERVA:
(A miña experiencia é con marmeladas).
-Encher os botes hasta arriba (previamente
esterilizados).
-Poñer as tapas.
(Hai quen pon entre a conserva e a tapa un
film transparente. Eu non o fago.)
-Ferver 20 minutos tapados e cubertos de auga
(hai quen solo pon auga hasta a metade do bote, pero eu cubroos completamente
de auga).
-Deixar enfriar dentro do mesmo recipiente con auga.
-Deixar enfriar dentro do mesmo recipiente con auga.
(NOTA: Hai quen non utiliza este proceso. No
caso das mermeladas, únicamente pechan o tarro no momento de embotar coa
marmelada quente, tapan, danlle a volta ó bote e deixan enfriar . Penso que así
o periodo de conservación é menor. Coa esterilización ó baño maría as conservas
poden gardarse un ou dous anos sen problema.)
-Etiquetar (eu poño o nome e a fecha ).
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario