Translate

lunes, 4 de mayo de 2015

"Curry" de balti.

    CURRI é o nome xeralmente adoptado en occidente para describir pratos elaborados cunha mezcla de especias mais ou menos picantes, utilizadas na India (masala) para guisos ou estofados con salsa; tamén se refiere ós pratos preparados con esa salsa.

    Estos pratos foron difundidos en Europa principalmente polo Reino Unido, xa que eles tiveron colonias na India no século XVIII; motivo polo cal eles consumen moito este tipo de producto.

    Ainda que a primeira vez ós sabores eran novos para min, hoxe podo decir que este é un dos meus pratos favoritos.

    Decir tamén que ¡ESTO É UN CURRI!, e non os pratos condimentados con esos polvos que atopamos no super ós que lle chaman curri. ¡Nada que ver!

(Receta de Tony V. Hermida)

O QUE PRECISO:

-Pasta de especie de Balti. Eu utilizo da marca Patak. (Tamén se pode cambiar por Patak Vindaloo).
(Poden atoparse en grandes superficies ou tendas especializadas).
-1 peituga de polo.
-1 cebola pequeña (ou media grande).
-3 dentes de allo.
-Xenxibre fresco.
-Champiñóns  (6 ou 7). (Ingrediente opcional).
-Medio pemento verde.
-Medio pemento bermello.
-Auga.

COMO O FAGO:
-Trocear os vexetais (todo bastante fino, excepto os pimentos que irán en pedazos mais grandes, e os champiñóns en láminas).
-Trocear a peituga en tacos.
-Nunha sartén ou wok poner un chorro de aceite de oliva. Añadir o allo picado mui fino e o xenxibre (tamén se pica mui fino, sen a pel). Rehogar mui pouco tempo.
-Añadir a  cebola picada e os pimentos.
-Añadir os champiñóns.
-Deixamos facer un pouco. (2 minutos mais ou menos).
-Añadir a pasta de curri (3 cucharadas soperas ben cheas).
(Se se quere pódese mezclar balti e vindaloo, sen problema).


-Remover.
-Añadir a peituga en tacos. Remover hasta que esté selada.

-Añadir medio vaso de auga. Remover.
-Añadir medio bote de tomate troceado.
-Deixar a lume baixo unhos 12 minutos (tempo que lle leva facerse ó arroz basmati).
-Mentras tanto prepararemos os acompañamentos.
Pódese preparar a cantidade que se queira. Unha vez preparado pódese conxelar. Con estos ingredientes chega para unas 3 ou 4 persoas.
É un pouco picante, polo tanto o acompañamento é moi importante.

ACOMPAÑAMENTO:

-ARROZ BASMATI.
-RAÍTA.
-MANGO CHUTNEY.
-POPPADUMS.








1-ARROZ BASMATI:

-Poñer a ferver auga. Cando esté quente añadir sal e botar o arroz. (Auga abundante e un vaso de arroz para dúas persoas).

Tempo de cocción: 12 minutos.
Escurrir e servir.

2-POPPADUMS:
Son unhas tortiñas mui típicas da cociña indú.
É posible que non atopedes os poppadums fácilmente.
A veces téñenos en grandes superficies ou tendas especializadas.

-Poñer a rexilla do forno na parte alta, para gratinar.
-Cando o forno esté listo meter o poppadum. Casi ó momento xa se ve que se infla. Entón darlle a volta.
-Volve inflar.
Entón xa está. Leva mais ou menos 1 minuto.


3-RAÍTA:
Salsa de acompañamento da cociña india. Resulta mui refrescante con este prato.

O QUE PRECISO:

-Medio pepino (ou 1 si é pequeno),
-1 iogur natural,
-1 pizca de sal,
-1 pizca de pimentón.

COMO O FAGO:

-Pelar o pepino.

-Raiar o pepino cun raiador.



-Poñer en papel absorbente e retirar toda a humidade posible.
                                                     
-Poñer nunha cunca, añadir un iogur natural e revolver.

-Añadir unha pizca de sal. Remover.

-Espolvorear con unha pizca de pimentón.


4-MANGO CHUTNEY:
Acompañamento típico da comida india. É como unha mermelada de mango especiada.




Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario