CURRI é o nome xeralmente adoptado en occidente para describir pratos elaborados cunha mezcla de especias mais ou menos picantes, utilizadas na India (masala) para guisos ou estofados con salsa; tamén se refiere ós pratos preparados con esa salsa.
Estos pratos foron difundidos en Europa principalmente polo Reino Unido, xa que eles tiveron colonias na India no século XVIII; motivo polo cal eles consumen moito este tipo de producto.
Ainda que a primeira vez ós sabores eran novos para min, hoxe podo decir que este é un dos meus pratos favoritos.
Decir tamén que ¡ESTO É UN CURRI!, e non os pratos condimentados con esos polvos que atopamos no super ós que lle chaman curri. ¡Nada que ver!
(Receta de Tony V. Hermida)
O QUE PRECISO:
-Pasta de especie de Balti. Eu utilizo da marca Patak. (Tamén se pode cambiar por Patak Vindaloo).
(Poden atoparse en grandes superficies ou tendas especializadas).
Estos pratos foron difundidos en Europa principalmente polo Reino Unido, xa que eles tiveron colonias na India no século XVIII; motivo polo cal eles consumen moito este tipo de producto.
Ainda que a primeira vez ós sabores eran novos para min, hoxe podo decir que este é un dos meus pratos favoritos.
Decir tamén que ¡ESTO É UN CURRI!, e non os pratos condimentados con esos polvos que atopamos no super ós que lle chaman curri. ¡Nada que ver!
(Receta de Tony V. Hermida)
O QUE PRECISO:
-Pasta de especie de Balti. Eu utilizo da marca Patak. (Tamén se pode cambiar por Patak Vindaloo).
(Poden atoparse en grandes superficies ou tendas especializadas).
-1 peituga de polo.
-1 cebola pequeña (ou media grande).
-3 dentes de allo.
-Xenxibre fresco.
-Champiñóns
(6 ou 7). (Ingrediente opcional).
-Medio pemento verde.
-Medio pemento bermello.
-Auga.
COMO
O FAGO:
-Trocear os vexetais (todo bastante fino,
excepto os pimentos que irán en pedazos mais grandes, e os champiñóns en
láminas).
-Trocear a peituga en tacos.
-Nunha sartén ou wok poner un chorro de aceite
de oliva. Añadir o allo picado mui fino e o xenxibre (tamén se pica mui fino,
sen a pel). Rehogar mui pouco tempo.
-Añadir a
cebola picada e os pimentos.
-Añadir os champiñóns.
-Deixamos facer un pouco. (2 minutos mais ou
menos).
-Añadir a pasta de curri (3 cucharadas soperas
ben cheas).
(Se se quere pódese mezclar balti e vindaloo,
sen problema).
-Remover.
-Añadir a peituga en tacos. Remover hasta que esté selada.
-Añadir medio vaso de auga. Remover.
-Añadir medio
bote de tomate troceado.
-Deixar a lume baixo unhos 12 minutos (tempo que lle leva facerse ó arroz basmati).
-Deixar a lume baixo unhos 12 minutos (tempo que lle leva facerse ó arroz basmati).
-Mentras tanto prepararemos os acompañamentos.
Pódese preparar a cantidade que se queira. Unha vez preparado pódese conxelar. Con estos ingredientes chega para unas 3 ou 4 persoas.
É un pouco picante, polo tanto o acompañamento é moi importante.
ACOMPAÑAMENTO:
-RAÍTA.
-MANGO CHUTNEY.
-POPPADUMS.1-ARROZ BASMATI:
-Poñer a ferver auga. Cando esté quente añadir sal e botar o arroz. (Auga abundante e un vaso de arroz para dúas persoas).
Tempo de cocción: 12 minutos.
Escurrir e servir.
2-POPPADUMS:
Son unhas tortiñas mui típicas da cociña indú.
É posible que non atopedes os poppadums fácilmente.
A veces téñenos en grandes superficies ou tendas especializadas.
-Poñer a rexilla do forno na parte alta, para gratinar.
-Cando o forno esté listo meter o poppadum. Casi ó momento xa se ve que se infla. Entón darlle a volta.
-Volve inflar.
Entón xa está. Leva mais ou menos 1 minuto.
3-RAÍTA:
Salsa de acompañamento da cociña india. Resulta mui refrescante con este prato.
O QUE PRECISO:
-Medio pepino (ou 1 si é pequeno),
-1 iogur natural,
-1 pizca de sal,
-1 pizca de pimentón.
COMO O FAGO:
-Pelar o pepino.
-Raiar o pepino cun raiador.
-Poñer en papel absorbente e retirar toda a humidade posible.
-Poñer nunha cunca, añadir un iogur natural e revolver.
-Añadir unha pizca de sal. Remover.
-Espolvorear con unha pizca de pimentón.
4-MANGO CHUTNEY:
Acompañamento típico da comida india. É como unha mermelada de mango especiada.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario