Translate

jueves, 7 de mayo de 2015

Marmelada de laranxa (Receita sinxela).



Chámolle sinxela porque esta receita faise dunha tirada, e non como outras que requiren de horas de repouso.

Ó levar as cascas o resultado é semiamargo, pero moi saboroso.

O QUE PRECISO:
-1 Kg de laranxas
-1 Limón
-Azúcre
-Canela en rama (opcional).

COMO O FAGO:
-Lavar as laranxas, pelar e reservar a casca de 2 laranxas.
(Convén pelar con pelador para que a casca quede fina, sen moita parte branca).
-Pelamos a metade do limón.
-Cortar a pel en tiras finas.

-Nun cazo poñer a ferver auga, añadir as tiras de laranxe e limón e cocer a lume forte 6 minutos. Retirar e escurrir.
-Pesar as laranxas peladas, cortar en pedazos pequenos e retirar as pepitas.
-Poñer nunha cazola as laranxas co azucre, añadir as tiras de laranxa e limón. Eu polo unhos 750 grs de azucre para 1 kg de laranxas xa que metade e metade me parece que sae un resultado demasiado dulzón.

-Tamén se lle pode añadir unha rama de canela, pero esto xa é opcional.
-Cocer a lume lento unhos 45-50 minutos, removendo con frecuencia.
(Desespumar cando sexa necesario).

Xa se nota que está feita na consistencia da mezcla (semilíquida).
-Embotar en quente. Pechar o bote e deixar boca abaixo toda a noite para que faga vacío.
(Conservarase unhos 3 meses).


Se queremos que se conserve mais tempo teremos que facelos a baño maría 20 minutos.

Imprimir artículo

No hay comentarios:

Publicar un comentario