Chámolle sinxela porque esta receita faise dunha tirada, e non como outras que requiren de horas de repouso.
Ó levar as cascas o resultado é semiamargo, pero moi saboroso.
O QUE PRECISO:
-1 Kg de laranxas
-1 Limón
-Azúcre
-Canela en rama (opcional).
-Canela en rama (opcional).
COMO O FAGO:
-Lavar as laranxas, pelar e reservar a casca de 2 laranxas.
(Convén pelar con pelador para que a casca quede fina, sen
moita parte branca).
-Pelamos a metade do limón.
-Pelamos a metade do limón.
-Nun cazo poñer a ferver auga, añadir as tiras de laranxe e
limón e cocer a lume forte 6 minutos. Retirar e escurrir.
-Pesar as laranxas peladas, cortar en pedazos pequenos e
retirar as pepitas.
-Poñer nunha cazola as laranxas co azucre, añadir as tiras de laranxa e limón. Eu polo unhos 750 grs de azucre para 1 kg de laranxas xa que metade e metade me parece que sae un resultado demasiado dulzón.
-Tamén se lle pode añadir unha rama de canela, pero esto xa é opcional.
-Tamén se lle pode añadir unha rama de canela, pero esto xa é opcional.
-Cocer a lume lento unhos 45-50 minutos, removendo con
frecuencia.
Xa se nota que está feita na consistencia da mezcla
(semilíquida).
-Embotar en quente. Pechar o bote e deixar boca abaixo toda
a noite para que faga vacío.
Se queremos que se conserve mais tempo teremos que facelos a
baño maría 20 minutos.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario