¡Facer maionesa é o mais fácil que hai!
¡Se se che corta algo estás facendo mal!
Eso é o que me pasaba a min, pero por fín conseguín facela sen dificultade.
E a verdade é que o seu sabor supera fácilmente á que compramos.
O QUE PRECISO:
1 ovo.
Aceite (Opcional oliva suave ou xirasol): Medio vaso. (Mais aceite, mais cantidade de maionesa faremos. Co aceite de oliva queda un sabor mais forte.)
Vinagre: un chorro (ou se se prefiere zumo de limón).
Sal.
COMO A FAGO:
No vaso da batidora (eu utilizo un vaso tipo sidra mediano) poñemos os ingredientes: o ovo, o sal e o aceite.
Introducimos a batidora hasta o fondo sin movela e batimos a velocidade media.
Iremos vendo como comeza a emulsionar.
Cando xa temos bastante maionesa feita comezamos a mover un pouco a batidora para que se mezcle ben o resto de aceite.
Agora podemos añadir o vinagre e mezclar.
Probar para ver se está ben de sal e vinagre.
¡Xa estará lista!
ACLARACIÓNS IMPORTANTES:
PARA QUE NON SE CORTE:
-O ovo ten que estar a temperatura ambiente; incluso hai receitas que din que sé é posible o deixemos unhos minutos co resto de ingredientes para que a temperatura sexa a misma.
-O recipiente donde se faga debe ser dunha medida similar ó pé da batidora (se intentamos facela nun recipiente mui ancho posiblemente tampouco obteñamos resultado satisfactorio).
-Se ainda así se nos corta, non temos que tirar o que temos; poñeremos outro ovo e repetiremos o proceso.
OUTRAS SUXERENCIAS:
-Debemos ter moito cuidado sempre que fagamos maionesa caseira. Xa sabemos que a salmonella é froito do uso de ovos frescos en determinadas condicións ambientais (calor).
Polo tanto é importante manter as condicións hixiénicas correctas e non ter a maionesa exposta ó calor.
Ademais debemos facela para consumir, se non é preferible usar maionesa de bote.
-A maionesa pódese facer con leite no sitio do ovo (neste caso tería unha cor branca polo que podemos añadirlle colorante).
-A maionesa sirve de base para a preparación doutras salsas, añadindo ingredientes diversos (mostaza, allo, herbas aromáticas, etc).
-Se utilizamos ovos da casa a súa cor será mais amarela que se usamos ovos comprados.
Imprimir artículo
No hay comentarios:
Publicar un comentario